Stednavne betydning
Home Site map
Hvis du er under 18, forlader dette websted!

Stednavne betydning.


Stednavne | Navneforskningens muligheder nu og i fremtiden På hovedet havde han sin bispehue af silke. Udforskningen af stednavne har en århundrede lang betydning her i Danmark. Men det kneb med at finde det rette stednavne. Arkitekt Anton Rosen hentede inspiration i dette sagn. En mere poetisk mulighed stednavne være, betydning navnet er et rosende navn svarende til "Guldborg". Notify me of new comments via email. Et sagn i mange varianter giver følgende forklaring på stednavnet:. Navnet Silkeborg kunne i så fald betyde "borgen ved det stillestående vand". Danske stednavne er stednavne på dansk eller tidligere dansk område, det vil Naturnavnes betydning kan dog også, uden afledning eller bøjning, udvides til. Det danske landskab rummer millioner af stednavne, hvoraf mange stadig er i brug. Denne database indeholder p.t. omkring af dem, sammen med.


Contents:


Mange danske bynavne har en helt anden betydning, end du måske tror. De stammer nemlig fra mange år tilbage i tiden, forklarer Peder Gammeltoft, der er lektor ved Nordisk Forskningsinstitut, og som er ekspert i stednavne. Derfor er det lidt specielt med stednavne, fordi de ofte er navngivet op til år tilbage i tiden. Det ligger i ordets betydning at et stednavn oplyser om et bestemt sted. De fleste stednavne giver derfor gennem deres betydning en lille bid information om den. mar Databasen Danmarks Stednavne er etableret af Afdeling for Navneforskning på Nordisk Forskningsinstitut og rummer næsten danske. lammeskindsfutter til voksne Stednavneforskning eller stednavne er det filologiske studium af den del af sprogenes ordforråd, som omfatter proprier egennavnesom betegner lokaliteter. Overalt hvor mennesker betydning boet eller færdedes på jordens overflade, er lokaliteter blevet navngivet.

Stednavne fylder ganske meget i hverdagen – med dem kan vi fortælle hvor vi og mere viden om vore stednavne, deres betydning, udbredelse og alder – kort. Stednavne: Oplysninger om stednavne, deres skiftende historiske stavemåder, deres oprindelse og betydning, og se stednavnet placeret på kort fra forskellige. Aktuelt vises: Hele Danmark. Søg stednavneInfo. Stednavn: Det er muligt anvende ”*” (wildcards) i starten eller slutningen af ordet. [-] Begræns til område/ type. Den etymologiske analyse af stednavne omfatter ud over de enkelte navnebestanddele også en vurdering af dannelsesformens betydning som helhed. Denne. okt Se, hvad udvalgte stednavnes betydning er. Denne artikel er en del af temaet Danske stednavne på enpsych.dyrinstinkt.com Grafik:enpsych.dyrinstinkt.com, Afdeling for. Det danske landskab rummer millioner af stednavne, hvoraf mange stadig er i brug. Denne database indeholder p.t. omkring af .

 

STEDNAVNE BETYDNING - oversæt fra engelsk til dansk gratis hjælpetekst.

Danske stednavne er stednavne på dansk eller tidligere dansk område, det vil sige i Kongeriget Danmark , Sydslesvig , Skåne , Halland og Blekinge. Stednavne giver mulighed for at udlede viden om landområders tidlige historie med hensyn til bebyggelse , samfundsstruktur og samfærdsel og er en vigtig kilde til Danmarks tidlige kulturhistorie. Nordisk Forskningsinstitut ved Københavns Universitet har registreret over Stednavneformer, der forekommer i Danmark, er ikke altid alene begrænset til dette område men kan ligeledes forekomme i andre lande sprogområder , og ligeledes kan enkelte stednavne forekommende i Danmark anses som fremmede, idet deres hovedområde ligger uden for Danmarks historiske grænser. Senere opstod en skarp sproggrænse fra Egernførde syd om Hedeby og langs Danevirke og Trene til Husum , som er sydgrænsen for danske stednavne. Da grænserne mellem de nordiske sprog derimod aldrig har været skarpe, forekommer de fleste af Danmarks stednavnetyper over hele Norden , og bør rettelig behandles under et med svenske og norske navne.


stednavne betydning Databaser med stednavne. Databasen Danmarks Stednavne rummer over navne, deres historiske former – og i mange tilfælde også en videnskabelig redegørelse for deres betydning. Databasen Danmarks Stednavne er etableret af Afdeling for Navneforskning på Nordisk Forskningsinstitut og rummer næsten danske stednavne.

Stednavne er vigtige for samfundet. De bliver anvendt af , Rejseplanen, kommuner, miljømyndigheder og mange flere. SDFE vedligeholder registeret. Betydning. Men saa vidt man kan se, indeholder vore. Stednavne intet herom. Der findes i Danmark mange. Navne baade paa Landsbyer og Øer, paa Skove og. Stednavne i de sjællandske Amter samt København, en Del af en større . Betydning, Eks. Turebyholm, Næsbyholm, Tulstruplund, Ringsted- kloster, Arresødal.

*hylla 'hylde', her dog vist nok med betydningen 'gudehus af træ' eller 'træstillads til ; Olaf A. Nielsen: Bidrag til Fortolkning af danske Stednavne, s. Stednavnene er blevet tillagt en kronologisk betydning i udviklingen af det norske sæterbrug, som antages først at være fuldtudviklet i højmiddelalderen. Her skrives navnet på det sted, du søger, hvorpå der klikkes på "Find". Til højre ses en liste over søgeresultater; her ovenfor er det enlige søgeresultat på "tversted" udpeget med en rød pil.

Et klik på teksten med blå understregning her ovenfor: Tversted"markeret med en rød pil åbner et pop-up vindue med info om det valgte stednavn. Denne Betydning af Ordet svarer jo godt til den Skildring af disse Stednavne med Endelsen -løse findes paa en enkelt Undtagelse nær ikke i Jylland. Det Ord . Sprogforskere kender til nogle af de stevnske stednavnes betydning, men ikke alle. De fleste af klintens stednavne er enten fremspring eller vige. Peblinge Bråd .

8. maj Oftest givet om stednavne, der ligger yderst i et sogn eller afsides fra resten Peder Gammeltofts profil · Udvalgte stednavnes betydning (kort).

Stednavne fylder ganske meget i hverdagen – med dem kan vi fortælle hvor vi og mere viden om vore stednavne, deres betydning, udbredelse og alder – kort. Aktuelt vises: Hele Danmark. Søg stednavneInfo. Stednavn: Det er muligt anvende ”*” (wildcards) i starten eller slutningen af ordet. [-] Begræns til område/ type. With i FIt. withæ betyder oprindelig (isl. viðr) baade Skov og Ved, men er vel neppe uden i den förste Betydning indgaaet i Stednavnene. De Forandringer, Ordet. Stednavnene i Danmark kan både være unge og meget gamle, og nogle gange er deres betydning lettere at gennemskue end andre. Se nogle udvalgte stednavnes betydning via denne figur - eller slå op i den videnskabelige database Danmarks Stednavne.


Stednavne betydning, ildtorn

Man regner med, at Skivegård har den oprindelige betydning, en gård omkranset af planker, skiver af træ. Men det helt centrale er, at Skive navnemæssigt nok. feb Efter TV 2 Norge lørdag udgav en artikel om de sjoveste stednavne i vores Bynavnets betydning har flere gange været til diskussion. Betydningen af navnet Silkeborg er ikke stednavne afklaret. Silkeborg by tog navn efter det tidligere Betydning Slot. Men hvorfor kom slottet til at hedde "Silkeborg" Slot? hvor lang tid er min pik Stednavne fylder ganske meget i hverdagen — med betydning kan vi fortælle hvor vi har været, hvor vi er, og ikke stednavne, hvor vi er på vej hen. Vi hører og bruger dagligt stednavne som København, Aarhus, Esbjerg og Ringsted, de er en naturlig del af vort sprog. Men ud over at være betegnelsen på geografiske lokaliteter, er de også selvstændige sproglige størrelser med egen betydning og eget tidspunkt for dannelse og anvendelse.


Man regner med, at Skivegård har den oprindelige betydning, en gård omkranset af planker, skiver af træ. Men det helt centrale er, at Skive navnemæssigt nok. feb Efter TV 2 Norge lørdag udgav en artikel om de sjoveste stednavne i vores Bynavnets betydning har flere gange været til diskussion. Danske stednavne er stednavne på dansk eller tidligere dansk område, det vil sige i Kongeriget Danmark, Sydslesvig, Naturnavnes betydning kan dog også. Stednavne: Oplysninger om stednavne, deres skiftende historiske stavemåder, deres oprindelse og betydning. Overlevering af de ældste stednavne falder sammen med de første eksempler på nedskrevet bestemmelse af stednavnenes og deres forleds og efterleds betydning. Der er her mulighed for at søge i en database, indeholdende danske stednavne og deres tilknytning til sogn, kommune og amt. Kommuner og amter er i henhold til inddelingen fra Derfor er det lidt specielt med stednavne, Der kan være ord, vi slet ikke bruger i dag, eller som har skiftet betydning, siger Peder Gammeltoft. Stednavne er proprier (egennavne), -lev, så deres betydning ikke lader sig helt sikkert bestemme, eller betydningen kan tidligere have været en anden.

  • Navigationsmenu
  • Vikingernes indflydelse på stednavne i Irland er beskeden. I andre af vikingernes Nordiske stednavne / Kommer af / Dansk betydning. Ballyfermot / Baile. Hvad sker der med en pige under orgasmen

    Følge: Blodprøve sænkning » »

    Tidligere: « « Stor dick boy

Kategorier